Жданов описав майбутнє звільнення Криму / фото УНІАН

Звільнення Криму від окупантів ЗСУ проводитимуть не позиційними боями, а за допомогою маневреного наступу окремими частинами та підрозділами.

Такий прогноз озвучив військовий експерт Олег Жданов.

"В основному це буде робота дистанційна. Я сподіваюся, до того часу у нас вже будуть ракети з дальністю пуску до 300 км і ми зможемо перекрити артерію у вигляді Кримського мосту. І у нас буде працювати Авіація. Яка - питання залишимо відкритим. Я маю на увазі стара радянська або вже західного зразка теж зможе взяти участь у звільненні Криму", - говорить експерт.

Відео дня

За його словами, "мета номер один" на півострові на сьогоднішній день - це Кримський міст.

"Як тільки прийдете перша [далекобійна] ракета, на мій погляд, треба відразу ж завдавати удару по Кримському мосту. Треба перекривати цей "кран", нескінченний потік військової техніки, який йде через Південний військовий округ і Кримський міст... Велика частина техніки, яка заходить через понтонні переправи в Херсон, все заходить з території Криму. Все завозиться туди. А там зараз почнуть накопичувати нову хвилю техніки. Так навіщо чекати? Треба негайно перекривати цей кран", - переконаний Жданов.

Раніше в розвідці повідомили, що в окупований Крим після відновлення перекинули батальйонно-тактичну групу Повітряно-десантних військ Росії, щоб відправити на війну РФ проти України.