На арсеналах, базах та складах очищено 3,5 га площі / фото УНІАН

З початку 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил від вибухонебезпечних предметів очищено понад 130 га площі.

Про це командувач Сил підтримки полковник Микола Жирнов повідомив агентству АрміяInform.

"Загалом до виконання таких завдань у державі залучено 180 груп розмінування ЗСУ. Зокрема, 29 груп беруть участь в операції Об’єднаних сил, а 39 виконують завдання з очищення територій арсеналів, баз та складів, де трапились надзвичайні ситуації. З початку 2020 року в районі проведення ООС очищено від вибухонебезпечних предметів понад 130 га площі, 116 км доріг, знищено понад 70 тис. ВНП", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожЗа добу на Донбасі було знищено двох окупантів, зафіксовано 16 ворожих обстрілів - штаб ООС

За словами Жирнова, на арсеналах, базах та складах очищено 3,5 га площі, піднято понад 8 тис. вибухонебезпечних предметів, а знищено – 44,5 тис.

Він уточнив, що знешкодження вибухових пристроїв здійснюється на загальновійськових полігонах Збройних сил України та підривних полях військових частин. Крім того, в зоні ООС для цього визначені місця, які погоджено з місцевими органами влади. Як правило, це закриті кар’єри, що вже не функціонують.

"Найнебезпечніші – підривні пристрої, встановлені на невилучення, чи невідомі конструкції – їх за можливості знищують на місці. Міни частіше виявляють у районах, де відбувалися інтенсивні бойові дії. Протипіхотні міни виявляють найчастіше в лісопосадках на стежках, поряд з дорогами, протитанкові — на перехрестях польових доріг та на самих дорогах. Міни встановлені переважно у 2014-2015 роках, коли тривали активні бойові дії, але знешкоджують і міни, які поставлені й пізніше", - повідомив Жирнов.