Одна з вулиць Маріуполя / скріншот

Ситуація в зруйнованому російськими військами Маріуполі залишається вкрай складною - вулиці міста перетворилися на річки, підвали затоплені після спроби окупантів відновити водопостачання.

Про це пише у своєму Телеграм-каналі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Питна вода для маріупольців, як і раніше, малодоступна, потрібно долати чималий шлях до точок видачі.

За його даними, які підтверджуються на опублікованому відео, в місті спостерігається приплив торговців з навколишніх сіл, які влаштували на вулицях стихійні ринки. Також там можна помітити велику кількість дітей.

"Але проблема - гроші. З'явилася друга точка "обналу" гривні біля "Метро". Курс 1,8, але в Донецьку - 2,2. Мародери під "дахом" самомера Костянтина Іващенка грабують маріупольців навіть тут", - пише чиновник.

Він нагадав, що в місті досі залишаються близько 150-170 тисяч жителів.

Окупація Маріуполя - що відомо

Російські війська оточили Маріуполь в перші дні широкомасштабного вторгнення в Україну.

16 березня російський літак скинув бомбу на будівлю драматичного театру в Маріуполі, де переховувалися сотні мирних жителів. Уламками завалило вхід в бомбосховище. Під завалами загинуло близько 300 осіб.

1 травня почалася евакуація цивільних, які ховалися в бомбосховищі на "Азовсталі".

3 травня російські окупанти почали штурмувати завод. Ворог застосовував бронетехніку і танки, намагався висадити десант за допомогою катерів і залучив величезну кількість піхоти.

8 травня на брифінгу з території заводу "Азовсталь" офіцер розвідки управління полку "Азов" Ілля Самойленко заявив, що бійці не отримують ніякої допомоги і залишилися з ворогом один на один. Він також додав, що бійці не мають наміру здатися в полон і будуть вести бойові дії до останнього.

При цьому російські окупанти намагаються приховати справжню кількість загиблих у Маріуполі. Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що "пакети з тілами загиблих продовжують вивозити тракторними лафетами".