Олександр Лукашенко і Володимир Путін / REUTERS

Росія може почати перекидання мобілізованих до Білорусі і там спробувати сформувати наступальне угруповання для повторного заходу в Україну.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

"Цілком можливо, що Російська Федерація, розраховуючи призвати до кінця року 500 тисяч мобілізованих, хоче розгорнути угруповання військ у Білорусі. Єдине питання – чим вони його будуть озброювати, тому що у Білорусі навряд чи вистачить на таке угруповання навіть техніки тривалого зберігання. А техніку з військових частин Лукашенко не віддасть ні за яких обставин, це його безпека", – заявив він.

Відео дня

"Отже, я не виключаю, що Росія може почати перекидання мобілізованих в Білорусь і там спробувати сформувати наступальне угруповання для повторного заходу в Україну. Наскільки це буде успішно і наскільки це вийде у Російської Федерації – подивимося. Але поки ситуація така, що білоруські залізничники готують інфраструктуру під прийом великої кількості вантажних ешелонів", – додав експерт.

Що відбувається у Білорусі: останні новини

Сьогодні стало відомо, що у Білорусі оголосили про проведення раптової перевірки військової частини № 06752, яка розташована в Мачулищах поблизу Мінська.

На території цієї частини знаходиться авіаційна база класу "Б" – один з найбільших військових аеродромів країни з бойовими вертольотами Мі-8 і Мі-24. На ньому можуть приймати військові та цивільні літаки.

За день до цього в мережі з'явилася інформація, що у Білорусі перевіряють залізничну інфраструктуру. На думку експертів, це може означати, що її готують до прийняття військових ешелонів з Російської Федерації.