У Білорусі тривають військові навчання на кордоні / фото REUTERS

У Білорусі оголосили про проведення раптової перевірки військової частини № 06752, яка розташована в Мачулищах поблизу Мінська.

Як повідомляє Міноборони Білорусі, перевірка бойової та мобілізаційної готовності буде проходити протягом місяця.

"Під час перевірки будуть відпрацьовуватися низка питань, основними з яких стануть призов і відновлення навичок військовозобов'язаних, зняття зі зберігання військової та спеціальної техніки з метою перевірки її боєготовності", – повідомили в Міноборони РБ.

Відомо, що на території цієї частини розташована авіаційна база класу "Б" – один з найбільших військових аеродромів країни з бойовими вертольотами Мі-8 і Мі-24. На ньому можуть приймати військові та цивільні літаки.

Загроза вторгнення з боку Білорусі 

Напередодні, 27 вересня, моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомила, що у Білорусі проводять комплекс заходів з перевірки залізничної інфраструктури. Це може свідчити про підготовку до прийому військових ешелонів з Росії.

У Міноборони України тим часом запевнили, що ЗСУ враховують усі загрози з боку Білорусі.

"У Білорусі півроку тривають навчання. Що це означає? Це означає, що вони півроку перебувають у стані бойової готовності. Тому ми не можемо виключати жодних загроз з того боку, – зазначила заступник Міністра оборони Ганна Маляр. – І фактично у відповідь, у нас тривають навчання "Північний Ураган", ми повідомляли офіційно про це".

Днями українців додатково попередили про можливі провокації на українсько-білоруському кордоні у зв'язку з тим, що до Мінська прибули російські найманці ПВК "Ліга".