Ракетна загроза з боку Білорусі збережеться до липня-Беларускі Гаюн / фото t.me/Hajun_BY

Загроза ракетного удару з території Білорусі по Україні збережеться ще мінімум на три місяці - приблизно до початку липня. Раніше говорилося про існування небезпеки до початку квітня.

Про це повідомляє моніторингова група "Беларуьскі Гаюн", посилаючись на продовження дії зони обмеження на здійснення авіасполучення всіх типів цивільних повітряних суден (включаючи БПЛА) на території Білорусі.

Йдеться про висоти від 0 до 19 800 метрів на півдні повітряного простору країни. Обмеження продовжили, згідно NOTAMN O0230/23 (повідомлення авіаперсоналу про можливу небезпеку), з 1 квітня по 1 липня 2023 року.

Відео дня

При цьому уточнюється, що дана заборона не поширюється на військову авіацію Повітряних Сил Білорусі та Держприкордонкомітету РБ. Також список винятків доповнили авіацією МНС РБ, яку зазвичай піднімають у повітря для ліквідації пожеж.

Іншими словами, загроза ракетного обстрілу України з території Білорусі зберігається як мінімум ще три місяці, підкреслює моніторингова група. 

Ракетна загроза з боку Білорусі збережеться до середини літа - Беларускі Гаюн / фото t.me/Hajun_BY

Заборона на польоти на півдні Білорусі

Вперше влада Білорусі ввела заборону на авіасполучення цивільної авіації на півдні своєї території 24 лютого 2022 року - в день повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Тоді було прийнято рішення ввести зону обмеження польотів до 1 січня 2023 р.

Це пов'язано з тим, що Білорусь фактичні грає роль військового плацдарму для російського лідера Володимира Путіна - з початку війна з території Республіки по українських територіях запустили не менше 721 ракети. 

Наприкінці грудня 2022 року одна з них впала на території самої Білорусі. Йдеться про боєголовку, випущену з ЗРК С-300.  

Вас також можуть зацікавити новини: