Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський про забезпечення соціальних гарантій для ветеранів війни та сімей загиблих захисників України.

Як повідомляє Офіс президента, указом № 466/2021 передбачається забезпечити у проекті державного бюджету України на 2022 рік видатки на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення.

Зокрема це стосуватиметься осіб, які потребують поліпшення житлових умов, з числа:

Відео дня
  1. сімей загиблих, зниклих безвісти або померлих унаслідок поранення, одержаного під час участі в антитерористичній операції; осіб з інвалідністю I-II груп, отриманою в результаті участі в АТО;
  2. внутрішньо переміщених осіб, які брали безпосередню участь у захисті України від російської агресії;
  3. сімей учасників бойових дій на території інших держав, які загинули, зникли безвісти або померли внаслідок поранення, отриманого на території цих держав під час конфліктів; осіб з інвалідністю I-II груп з-поміж УБД на території інших держав;
  4. сімей загиблих учасників Революції Гідності, а також родин тих, кому посмертно присвоєно звання Героя України за участь у Революції Гідності; осіб з інвалідністю I-II груп, одержаною внаслідок подій під час Революції Гідності.

Також президент доручив Кабінету міністрів забезпечити з 2022 року функціонування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Читайте такожВійськові під час репетиції параду в Києві проспівали відому пісеньку про Путіна (відео)

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у цьому році планує забезпечити власним житлом щонайменше 400 ветеранів-переселенців.

Вас також можуть зацікавити новини