Жданов розповів про контрнаступ ЗСУ на Харківському напрямку / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Контрнаступальні дії Збройних сил України на Харківському напрямку переросли у контрнаступ та вже виходять за межі оперативного напрямку.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов.

"У нас два напрямки, де ми контратакуємо противника. За масштабами можна вже сказати, що контрнаступальні дії ЗСУ на Харківському напрямку переросли у контрнаступ і вже виходять за межі оперативного напрямку, тобто вони набувають більшого масштабу, ніж ми раніше припускали", – заявив він.

Експерт зазначив, що події у Харківській області кардинально змінюють перебіг бойових дій: "Вони вже запустили безповоротні процеси у політичному житті Російської Федерації. Від імперіалістичної війни це може перейти до громадянської війни. Сьогодні соціум у Росії починає звинувачувати політичне керівництво".

За словами експерта, росіяни на фронті несуть колосальні втрати:

"На Харківському напрямку підрозділи 3-ї мотострілецької дивізії армії РФ залишилися без засобів підтримки, а особовий склад був у паніці... Чому вони так швидко відступають? Тому що нам вдалося створити ситуацію паніки серед особового складу частин і підрозділів російської армії".

Як додав Жданов, Харківський напрямок показав, що російський солдат не готовий помирати за українську землю:

"Нарешті вони починають розуміти, що вони тут роблять і навіщо вони сюди взагалі прийшли. Як змінює світогляд російського солдата вогневий наліт нашої артилерії і просування наших військ".

Нагадаємо, раніше Жданов спрогнозував, що контрнаступ ЗСУ буде довгим та "стрибкоподібним".

Вас також можуть зацікавити новини: