Жданов сказав, що буде з окупантами на правому березі / фото УНІАН, Олександр Синиця

Російські окупанти можуть спробувати втекти з правобережної частини Херсонської області, один з варіантів - покинути його вплав через пошкодження мостів через Дніпро.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Якась частина угруповання, звичайно, втече. Зупинити це буде не можна. Розповідали херсонці, що, коли був перший удар по Антонівському мосту, росіяни швидко розкупили на базарі всі плавзасоби: човни, надувні матраци та інше. І поховали десь у себе. Частина угруповання звичайно ж втече, частина - загине, частина може здатися в полон. З 25 тисяч, навіть якщо ми третю частину візьмемо в полон - це буде величезний обмінний фонд для того, щоб забирати наших хлопців з полону", - зазначив він.

Відео дня

За словами експерта, ворожа техніка, яка зараз знаходиться на правому березі, не може бути перекинута назад на лівий. Жданов також не виключив, що правобережне угруповання військ могло б посилити донецький напрямок, але не може через пошкодження мостів.

"Вони сьогодні не можуть маневрувати військами вздовж лінії фронту. Там, на правому березі, замкнута найбільша і боєздатна частина російських військ, що знаходяться на території України. Все інше розтягнуто вздовж лінії фронту. За рахунок цього ми досягли паритету", - підкреслив експерт.

Раніше американські аналітики заявили, що недавні вибухи, що прогриміли в Криму і Херсонській області, знижують впевненість Росії в безпеці російських тилових районів.