ЗСУ вдається збивати більшість російських ракет / фото facebook.com/Командование Повітряних Сил ЗСУ

Більшість ракет, які Росія випускає по українських містах, збиваються, хоча в України немає системи протиракетної оборони (ПРО).

Про це розповів відомий військовий експерт Олег Жданов, передає ТСН.

За його словами, наявна в України протиповітряна оборона (ППО) по ракетах працює обмежено. А ось протиракетна оборона може збивати як ворожі літаки, так і ракети.

Відео дня

Як відомо, 26 червня російські війська тільки по Києву випустили 14 ракет. З них 10 - збила протиповітряна оборона.

"Це дивовижний показник, тому що у нас немає протиракетної оборони. Наша протиповітряна оборона збиває в такій кількості ракети, з таким відсотком - понад 50. Це відмінний показник", - зазначив Жданов.

Нагадаємо, раніше Олег Жданов спрогнозував, що бій за Донбас може стати останнім масштабним наступом Росія. Експерт упевнений, якщо російські війська на Луганському і Донецькому напрямках зупиняться, тоді можемо говорити про завершення чергового етапу війни і перехід до етапу "позиційної війни":

"Він для нас вигідніший, тому що наступальних дій з боку Росії не буде, а ми зможемо проводити короткі удари по окремих напрямках для ослаблення російських військ. Не будемо давати росіянам можливості накопичувати резерви".

Вас також можуть зацікавити новини: