Росія вдарила ракетами по Києву 26 червня / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

У Раді національної безпеки та оборони (РНБО) України озвучили ціль та справжні наслідки ракетних обстрілів Києва, Черкас та інших регіонів України.

Свою думку з цього приводу у Facebook висловив секретар РНБО Олексій Данілов.

"Недільні ракетні обстріли Києва, Черкас та інших регіонів України – тактика залякування, запозичена росіянами у нацистів часів Другої світової війни", – заявив він.

"У 1940 році Люфтваффе почали масове бомбардування Лондона з метою зломити опір британців, підірвати їхній бойовий дух, але це призвело до прямо протилежного ефекту – бомбардування згуртувало і розлютило, – додав Данілов. – Раш*стські бомбардування Києва та інших українських міст і регіонів мають ті ж наслідки, що і нальоти Люфтваффе".

Секретар РНБО впевнений, що українці не злякалися, а розлютилися і хочуть помсти: "А українські ракети знайдуть свої високоточні цілі".

Ракетний удар по Києву 26 червня 2022

Як повідомляв УНІАН, вранці 26 червня під ворожий обстріл потрапив Шевченківський район столиці. З-під завалів обстріляної дев'ятиповерхівки врятували 7-річну дівчинку. Також врятували її матір-38-річну громадянку РФ, її затиснуло бетонною плитою.

Ще одна з ракет, випущених військами РФ по Києву, потрапила в дитячий сад в Шевченківському районі.

За словами керівника прес - служби Повітряних сил ЗСУ Юрія Гната, удар по Києву здійснювався Росією з району Каспійського моря ракетами х-101. Це найточніша і найдорожча ракета, яка є на озброєнні РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: