Ракети" Калібр " занурюють на підводні човни в Севастополі / фото Крим.Реалія

У Південній бухті окупованого Севастополя на підводні човни проекту "Варшав'янка" Чорноморського флоту РФ завантажували ракети "Калібр".

Журналісти Крим.Реалії зафіксували, як два портових буксири притягли до одного з причалів самохідний плавучий кран СПК-46150. На східному березі бухти поруч з причалами стояли два довгомірних "Камаза", в кузові яких було видно транспортно-пускові контейнери з ракетами.

За даними журналістів, у складі Чорноморського флоту Росії шість підводних човнів проекту "Варшав'янка": Б-261"Новоросійськ", Б-237 "Ростов-на-Дону", Б-262 "Старий Оскол", Б-265 "Краснодар", Б-268 "Великий Новгород" і Б-271 "Колпіно".

Відео дня
Навантаження ракет на підводні човни в Севастополі / фото Крим.Реалія

Відомо, що підводні човни типу "Варшав'янка" несуть крилаті ракети типу "Калібр", що застосовуються, в різних модифікаціях, по морських і наземних цілях. Кожен підводний човен озброєний чотирма такими ракетами.

ОКР "Калібр" - російські крилаті ракети, за кодифікацією НАТО SS-N-27 "Sizzler". Розроблені і виробляються ОКБ "Новатор". Для ураження наземних цілей з підводних човнів використовуються крилаті ракети з номенклатурою 3м14к. Їх діаметр 533 мм, довжина 6,20 м, стартова маса 1770 кг.

Раніше речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник заявляв, що в акваторії Чорного моря у готовності до застосування знаходиться два кораблі з сумарним залпом до 16 крилатих ракет типу "Калібр".

Вас також можуть зацікавити новини: