Зенітно-ракетні комплекси NASAMS / скріншот

Пересувні норвезькі зенітно-ракетні комплекси NASAMS, які для України готові закупити США, не зможуть повністю захистити українські міста від ракетних ударів Росії.

Таку думку в ефірі телемарафону FREEDOM висловив військовий експерт Михайло Самусь.

"Ця система середньої дальності, навіть можна сказати малої середньої дальності – до 40 кілометрів залежно від модифікації ракети. Тому деякі фахівці розглядають це (передачу Україні систем ППО NASAMS) як проміжний варіант: спочатку ми отримуємо NASAMS, а після них – більш далекобійні протиракетні системи Patriot. І тоді у нас буде багатошарова протиповітряна і протиракетна оборона", – зазначив він.

Одна система ППО NASAMS дасть Україні можливість прикрити порівняно невелику ділянку місцевості, додав Самусь: "Тільки такими системами ми, на жаль, не зможемо "закрити" всю територію України або навіть прикрити наші великі міста".

"Якщо ми говоримо про гарантоване прикриття території України, потрібно обов'язково говорити про системи протиракетної оборони Patriot, які мають дальність понад 100 кілометрів, – заявив експерт. – Розміщення систем NASAMS і  Patriot дасть можливість створити багатошарову систему і застосовувати її проти різних типів ракет".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Джо Байдена має намір купити Україні передову зенітно-ракетну систему ППО NASAMS

Вас також можуть зацікавити новини: