Олексій Кортнєв / скріншот

Лідер російського гурту "Несчастный случай" Олексій Кортнєв зависав відеозвернення до громадян та влади РФ, закликавши зупинити війну в Україні.

"Ми категорично засуджуємо військову агресію з боку Російської Федерації стосовно України. Ми абсолютно переконані, що всі фрази про те, що таким чином Росія відновлює якусь історичну справедливість і захищає братів слов'ян від фашистів, є лише прикриттям для задоволення імперських планів і амбіцій, які до того ж ще приведуть до дуже великих економічних, політичних і соціальних проблем в нашій країні. І в Україні теж, в Україні в першу чергу", – зазначив він.

На його думку, за останні роки весь світ і ті росіяни, які "старанно голосували за нинішню владу" в РФ, могли переконатися, що кожне їхнє слово є брехнею:

Відео дня

"Спочатку вони твердили, що не збираються приєднувати Крим. Заявляли: "Навіщо нам це! Це навіть не входить в коло розгляду". Приблизно через рік його анексували. Потім брехали, що не буде підвищення пенсійного віку. Пам'ятаєте, так? Зараз це здається такою дрібницею вже... І, звичайно. підвищили. А потім довго і витончено брехали, що не будуть вторгатися в Україну, ще навіть так бридко підхихикували: ну і де ж наше вторгнення, а?... А самі просто вичікували, коли закінчиться олімпіада. І ось тепер, будь ласка.... вторгнулися".

"Відбувається якась жахлива, неймовірна річ в центрі Європи. У 21 столітті. У цивілізованому світі. Втім, між Росією і цивілізацією відтепер зводиться глуха і непереборна стіна на довгі роки, а може бути. і на десятиліття. Ми закликаємо всіх, хто розв'язав цю війну, яку ви, панове, називаєте спеціальною операцією, зупиніться!" – зазначив Олексій Кортнєв.

Вас також можуть зацікавити новини: