У Високопіллі знайшли розстрілянних людей / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

У звільненому від російських окупантів Бериславському районі Херсонської області виявлено тіла трьох розстріляних цивільних.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора, тіла зі слідами насильницької смерті виявили сьогодні, 4 листопада, у смт Високопілля. За попередніми даними, під час окупації населеного пункту російські військові розстріляли трьох цивільних осіб і закопали поблизу приватних домоволодінь.

Тіла направлено для проведення судово-медичної експертизи. Проводяться слідчі дії, направлені на встановлення обставин злочину.

Відео дня

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаним з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

фото Офіс генерального прокурора

Що відбувається у Херсонській області

Як повідомляв УНІАН, 25 липня у Херсонській обласній військовій адміністрації повідомили, що окупанти посилили терор проти мирного населення на захоплених територіях.

Голова Херсонської ОВА Дмитро Бутрій повідомив, що підтверджено викрадення окупантами 300 активістів і понад 60 представників місцевого самоврядування на Херсонщині. За його словами, є інформація про те, що серед викрадених окупантами людей є закатовані та застрелені активісти.

Наприкінці серпня ЗСУ перейшли у контрнаступ на Херсонщині.

6 жовтня заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що ЗСУ з 1 жовтня звільнили 29 населених пунктів області.

7 жовтня у Офісі президента України повідомили, що у Херсонській області деокуповано вже понад 2 тисячі 400 квадратних кілометрів території.

Вас також можуть зацікавити новини: