На півдні Одеської області пройшли державні випробування ракетного комплексу «Вільха» / фото rnbo.gov.ua

У держконцерні "Укроборонпром" розраховують, що найближчим часом розпочнуть серійне виробництво ракетного комплексу "Вільха".

Про це повідомляє прес-служба державного концерну.

"Ця високоточна зброя ще у травні пройшла завершальні вогневі випробування. До її створення залучено близько півтора десятка підприємств ДК "Укроборонпром" та низка інших виробників оборонно-промислової продукції", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

В "Укроборонпромі" зазначили, що одна із особливостей ракетного комплексу "Вільха", розробленого конструкторами ДККБ "Луч", у тому, що вона повністю сконструйована із українських комплектуючих.

Читайте такожЗСУ випробували новий мобільний мінометний комплекс (фоторепортаж)

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2016 року українські військові провели успішні випробування нового ракетного комплексу "Вільха", створеного на базі реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Смерч". Головним розробником цієї ракети виступає київське КБ "Луч". У грудні того ж року Кабінет міністрів збільшив термін здійснення попередньої оплати для робіт з реалізації проекту нового ракетного комплексу "Вільха" до двох років.

Навесні цього року на півдні Одеської області пройшли державні випробування ракетного комплексу «Вільха», після чого президент Петро Порошенко поставив завдання у 2018 році почати його серійне виробництво.