REUTERS

Україна поставила на озброєння Ізраїлю мобільну станцію радіотехнічної розвідки «Кольчуга-М». Підтвердження цієї інформації офіційними особами Ізраїлю або військовими немає.

Читайте також"Зловили в гаражі": ЗМІ нагадали про засуджених шпигунів з КНДР, полювали за "секретами" українських ракет

Ізраїль отримав українську автоматизовану станцію пасивної радіотехнічної розвідки, ключовим завданням якої стане відстеження наземних і мобільних цілей, повідомляє сайт defence-blog.com з посиланням на публікацію ImportGenius.

Відео дня

За допомогою української станції радіотехнічної розвідки ВПС Ізраїлю поставлять під контроль переміщення іранських балістичних ракет в Сирії, а також зможуть відстежити переміщення мобільних комплексів сирійських ППО С-300 «Фаворит», які в даний момент представляють найбільшу небезпеку для ізраїльських ВПС.

Слід уточнити, що українська станція радіотехнічної розвідки «Кольчуга-М» значно перевершує навіть американські системи «AWACS», оскільки дальність виявлення повітряних цілей у неї становить 800 кілометрів, в той час, як «AWACS» обмежується дальністю спостереження в 600 кілометрів.

Жодних офіційних коментарів з боку Ізраїлю поки що не надходило, проте в березні 2018 року дійсно повідомлялося про те, що між Ізраїлем і Україною був укладений контракт на купівлю станції «Кольчуга».