Столтенберг зазначив, що «неминучої загрози» російського вторгнення на територію НАТО на даний момент немає / фото УНІАН

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що передові винищувачі-бомбардувальники альянсу можуть завдати удару по можливостям російської протиповітряної оборони.

Мова йде про концепцію стримування противника, відому на Заході як «Зона заборони доступу» (або A2/AD). Про це пише видання Washington Examiner.

Наприклад, в концепції стримування грає роль російський зенітно-ракетний комплекс С-400 «Тріумф». Стратегія Росії в даному випадку спрямована на використання передових систем ППО, таких як С-400, для створення допоміжних пунктів проти посилення сил Північноатлантичного альянсу.

Відео дня

Читайте такожСоюзники США по НАТО суттєво збільшать оборонні витрати - Столтенберг

Під передовою авіацією Столтенберг має на увазі перевагу в повітрі винищувачів п'ятого покоління, таких як F-22 і F-35, йдеться в матеріалі. Їх технологія малопомітності і інші датчики для підкріплення бойових платформ, роблять літаки нагальною проблемою для російських військових сил, пише видання.

Столтенберг зазначив, що «неминучої загрози» російського вторгнення на територію НАТО на даний момент немає, але звернув увагу на російські інвестиції у військову галузь разом із агресивною риторикою та збільшенням військовий навчань.