США хочуть створити гіперзвуковий планер / Raytheon

Агентство перспективних оборонних розробок Міноборони США (DARPA) уклало з американською компанією Raytheon контракт на розробку тактичного гіперзвукового планера.

Читайте такожBusiness Insider: Росія може знищити F-35 зсередини

Про це повідомляє N+1, посилаючись на інформацію Raytheon. Контракт передбачає проектування гіперзвукової системи озброєння, що складається з балістичної ракети та гіперзвукового планера. Вартість проекту перевищує 63 мільйони доларів.

Відео дня

Передбачається, що балістична ракета буде виводити планер у верхні шари атмосфери та розганяти його до гіперзвукової швидкості (понад п'ять чисел Маха). Тактичний блок буде відокремлюватись від носія і зможе маневрувати на шляху до цілі. Подібна система дозволить завдавати швидких ударів на великих відстанях та ефективно долати ворожу ППО.

Зазначається, що наразі розробкою гіперзвукової зброї, крім США, офіційно займаються Росія, Китай та Франція.

Першою про розробку і швидке прийняття на озброєння подібної системи у 2018 році заявила Росія. Стверджується, що апарат, розроблений у рамках проекту «Авангард», зможе вражати цілі на швидкості понад 20 чисел Маха. Прийняти його на озброєння нібито планують до кінця 2019 року.

Раніше повідомлялося, що США влітку 2018 року в рамках навчань RIMPAC (Rim Of The Pacific) провели близько двадцяти випробувальних запусків гіперзвукових снарядів з ескадреного міноносця USS Dewey.