Стрілецький комплекс 12 калібру має магазин на 10 патронів / фото: www1.fips.ru

У реєстрі Федеральної служби з інтелектуальної власності у вівторок, 12 березня, з'явилися відомості про патент на промисловий зразок безпілотного літального апарату-перехоплювача зі стрілецьким комплексом на базі Калашникова.

Про це повідомив в livejournal блогер dambiev.

Безпілотник масою 23 кілограми розробляється АТ "Концерн повітряно-космічної оборони "Алмаз-Антей". Про його створення стало відомо ще у 2017 році, однак тільки зараз з'явилися малюнки майбутнього безпілотника, а також подробиці стрілецького комплексу.

Відео дня
фото: www1.fips.ru

Комплекс 12 калібру з електронним спуском і коробчатим магазином на 10 патронів реалізований на базі гладкоствольного карабіна «Вепр 12 Молот», який у свою чергу розроблений на основі конструкції ручного кулемета Калашникова.

Апарат робить постріли в автоматичному режимі, продовжуючи летіти із заданим курсом, а якщо ціль не уражена, то можна продовжувати рух за об'єктом без додаткового коригування курсу.

Управління БПЛА здійснюється оператором через візор: на апараті встановлені бортові телевізійні системи виявлення, наведення і прицілювання.

фото: www1.fips.ru

Як повідомляв УНІАН, турецькі ударні безпілотники Bayraktar TB2 вже надійшли в Україну, починаються їх випробування.