Росія хоче прикрити свої корвети новою системою РЕБ / function.mil.ru

Нові російські патрульні кораблі проекту 22160 хочуть оснастити системою РЕБ, яка буде придушувати радіолокаційні станції або створювати хибні перешкоди. Радіоелектронний комплекс вже тестується в Чорному морі на корветі «Василий Быков».

Читайте такожВ Україні пройшли завершальні випробування крилатої ракети "Нептун" (відео)

Про це повідомляють російські «Известия», посилаючись на головний штаб ВМФ РФ.

Відео дня

Система передбачає установку на корпусі корабля високотехнологічних датчиків, які збирають інформацію про найближчі до корабля РЛС та передають її на пости радіоперехоплення та пеленга.

Система визначає тип радара та його носій, а отже може автоматично вибрати йому перешкоду. Згідно з задумом, екіпаж корабля має отримати можливість впливати на наземні, морські, авіаційні радари та супутникові системи виявлення супротивника.

Заззначається, що система вміє маскувати корабель перешкодою, «подавляти» РЛС потужним радіоелектронним сигналом, ставити дезорієнтуючі перешкоди. Завдяки цьому судно може залишитися непоміченим навіть у підконтрольному противнику районі.

Напередодні повідомлялося, що в Чорне море увійшов есмінець ВМС США "Росс" – за його діями стежать російські кораблі «Василий Быков» та "Иван Хурса".