Американський есмінець увійшов до Чорного моря / фото twitter.com/Saturn5

У Міністерстві оборони РФ заявляють, що російські кораблі «безперервно стежать» за есмінцем Військово-морських сил США, який ввійшов у Чорне море.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі російського військового відомства.

«Призначені сили і засоби Чорноморського флоту здійснюють безперервне спостереження за есмінцем керованої ракетної зброї «Росс» військово-морських сил США, який ввійшов 14 квітня в акваторію Чорного моря», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому наголошується, що корабель США було взято під постійне спостереження береговими радіотехнічними засобами флоту під час заходження в Чорне море.

Читайте такожФлот ВМС США поповниться чотирма класами кораблів-роботів

Крім того, контроль за діями американського есмінця здійснює патрульний корабель «Василий Быков» і розвідувальний корабель «Иван Хурс» Чорноморського флоту.

Як повідомляв УНІАН, Росія на порушення міжнародних зобов'язань продовжує обмежувати свободу судноплавства в Керченській протоці і Азовському морі.

10 квітня Україна висловила протест у Міжнародній морській організації у зв'язку з дискримінаційними перевірками суден і протиправним будівництвом Росією мосту через Керченську протоку. Також українська делегація вчергове закликала РФ звільнити 24 українських військовослужбовців, в листопаді 2018 року захоплених у полон російськими військовими при проходженні через Керченську протоку.

12 квітня представники німецької політичної партії «Союз90/Зелені» виступили за посилення тиску на РФ для забезпечення свободи судноплавства в районі Керченської протоки і Азовського моря.

Довідка УНІАН. Росія окупувала український Крим, ввівши на територію півострова військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ. 18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнали анексію Криму і ввели санкції проти Росії. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.