Володимир Путін / REUTERS

Росія розробляє зброю, яка раніше «зустрічалася в фантастичних оповіданнях», ці системи ураження визначатимуть потенціал російської армії і флоту практично все XXI століття.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це заявив президент Росії Володимир Путін на нараді з керівництвом міністерства оборони та підприємств ОПК.

Читайте такожРозвідка США дізналася, коли у Росії з'являться підводні безпілотники, якими Путін лякав увесь світ

Відео дня

Зокрема, він зазначив, що необхідно окремо розглянути, як в цілому йде розробка перспективних зразків озброєння, в тому числі створюваних на основі так званих нових фізичних принципів.

«Обговоримо роботу над системами лазерної зброї з використанням вітчизняної оптики і високочутливої оптоелектроніки, включаючи типи зброї, які ще недавно, якщо чесно сказати, ми з вами це розуміємо, зустрічалися лише у фантастичних оповіданнях. Маю на увазі бойові лазерні комплекси тактичного рівня. Вони створені вже на практиці», - сказав Путін.

«Підкреслю, своєчасна реалізація цих проектів вкрай важлива, тому що саме такі види зброї в найближчі десятиліття, практично на все XXI століття, будуть значною мірою визначати бойовий потенціал російської армії і флоту», - додав він.

За словами російського лідера, необхідно використовувати всі ці напрацювання в цивільних сферах, в окремих регіонах Росії, де такі розробки будуть вкрай затребувані, в тому числі в Арктиці, в регіоні, який «має для нас історичне і стратегічне значення».

Путін додав, що також будуть розглянуті перші практичні результати військової експлуатації новітньої техніки, включаючи лазерну зброю «Пересвет» і авіаційний ракетний комплекс, гіперзвукової комплекс «Кинджал».