Винищувач F-16 виробництва компанії Lockheed Martin на авіасалоні Ле Бурже / REUTERS

Виробники американської зброї помітили зростання попиту на свою продукцію в Європі, побувавши на міжнародному авіасалоні Ле Бурже в Парижі.

На попередньому заході два роки тому попит на їхню продукцію був набагато нижче, передає РБК з посиланням на Reuters.

У цьому році, як повідомляє Reuters, на паризький авіасалон була направлена високопоставлена американська делегація, включаючи міністра торгівлі США Уїлбура Росса. Також в Ле Бурже 2019 взяли участь близько 400 американських компаній, що представили свою продукцію. Серед них - військово-промислова корпорація, що спеціалізується на авіації, Lockheed Martin, Boeing і інші провідні виробники.

Відео дня

"Два роки тому на паризькому авіасалоні було не так багато замовлень. Зараз <...> найдинамічніший ринок для Lockheed Martin у світі - це Європа", - наводить Reuters слова представника компанії Ріка Едвардса.

Читайте такожЗброя майбутнього: презентовано проект літака-винищувача шостого покоління (відео)

Виконавчий директор Асоціації аерокосмічної промисловості (AIA) Ерік Фаннінг в бесіді з агентством заявив, що підживлюють попит обіцянки НАТО і стурбованість Європи щодо Росії. "Я думаю, що це [підвищений попит на зброю] відображає зростаючі провокації Росії", - сказав він.

Ще однією причиною зростання попиту на американську зброю в Європі є занепокоєння з приводу програми Ірану по розробці ракет, вважають американські представники оборонно-промислового комплексу. На попиті позначився, зокрема, інцидент зі збитим американським дроном біля берегів Ірану. "Іран - наш найкращий партнер з розвитку бізнесу. Кожен раз, коли вони роблять щось подібне, це підвищує рівень розуміння загрози", - сказав один із співрозмовників, що побажав залишитися невідомим.

Міжнародний авіасалон Ле Бурже в цьому році проходив під Парижем з 17 по 23 червня.

Раніше УНІАН повідомляв, що на Паризькому авіасалоні Ле Бурже Німеччина, Франція та Іспанія підписали рамкову угоду щодо реалізації найбільшого в Європі оборонного проекту - впровадження системи ведення боїв в повітрі нового покоління.