Вантажність вертольота збільшили на 220 кілограмів / фото: Defence-blog

Аерокосмічний гігант Boeing почав модернізацію парку вертольотів A/MH-6 Little Bird, які використовуються для спеціальних операцій Сухопутними силами в рамках програми Mission Enhanced Little Bird (MELB).

Про це повідомляє Defence-blog, передає Naked Science.

Читайте такожУ США показали нову роботизовану бойову машину (фото)

Відео дня

Програма охоплює модернізацію основних компонентів вертольота з метою підвищення живучості, обізнаності льотчиків і поліпшення систем управління. Вертоліт забезпечують новими лопатями гвинта, подовженою хвостовою балкою і рядом інших важливих поліпшень.

Нова конфігурація MELB Block 3.0 дозволить, крім іншого, літати на більшій висоті і краще переносити спеку. До того ж для вертольота на 220 кілограмів збільшили вантажність.

Відзначається, що модернізація дозволить отримати «абсолютно новий» бойовий вертоліт, який буде відповідати всім сучасним вимогам Командування спеціальних операцій.

В основі A/MH-6 Little Bird - вертоліт Hughes OH-6 Cayuse. Нова машина поєднує в собі малу масу, високу маневровість і широкі можливості пошуку і розпізнавання цілей.

Як повідомляв УНІАН, командування ВМС США оголосило початкову операційну готовність для розвідувального безпілотного вертольота MQ-8C Fire Scout, фактично прийнявши його на озброєння.