У американського флоту з'явився новий безпілотник / wikipedia.org, US Navy

Командування ВМС США оголосило початкову операційну готовність для розвідувального безпілотного вертольота MQ-8C Fire Scout, фактично прийнявши його на озброєння.

Читайте такожНа військовому форумах в РФ показали модель розвідкомплекса, схожого на іграшку з AliExpress

Як повідомляє N+1, посилаючись на Flightglobal, тепер військові можуть почати повноцінне використання дрона при виконанні бойових завдань, а також на навчаннях та підготовці персоналу.

Відео дня

Планується, що перший дальній похід на кораблі MQ-8C здійснить у 2021 фінансовому році, який почнеться 1 жовтня 2020 року.

Розробка MQ-8C велася американською компанією Northrop Grumman з початку 2010-х років. Перший політ апарат здійснив у 2013 році. Апарат конструктивно заснований на багатоцільовому вертольоті Bell 407, на який замість крісел і традиційних бортових систем встановили системи дистанційного управління, розвідувальну апаратуру і додаткові паливні баки.

Безпілотник здатний знаходитися в повітрі до 12 годин і приймати на борт корисне навантаження масою до 318 кілограмів. Дальність дії MQ-8C по каналу управління становить 278 кілометрів.

Новий MQ-8C має замінити в військах застарілі MQ-8B, виконані на базі легких вертольотів Schweizer 333.

Раніше Організація Сухопутних сил США Ground Vehicle Systems Center представила нову роботизовану бойову машину (RCV) на платформі M113.