Американські B-2 прилетіли в Європу / Flickr/Michael Pereckas

Військово-повітряні сили США оголосили про розгортання стелс-бомбардувальників B-2 у Європі. Зокрема, літаки й обслуговуючий персонал приземлилися на базі королівських ВПС Великої Британії «Фейрфорд».

Як повідомляє Military Times, B-2 належать 509 крилу бомбардувальників з бази «Вайтмен» в штаті Міссурі, а також розташування ВПС США в Європі й Африці.

Читайте такожNational Interest: В армії США може з’явитися нова версія легендарного B-52

Відео дня

Під час свого перебування на британській території американські бомбардувальники візьмуть участь в тренувальних польотах і маневрах, націлених на підвищення інтеграції з військами союзників у Європі. Американські військові таким чином хочуть підвищити сумісність бомбардувальників B-2 з іншими європейськими силами.

«Тренування з партнерами, союзниками й іншими підрозділами ВПС США зробить внесок в нашу боєготовність і здатність будувати довготривалі стратегічні відносини, необхідні для протистояння широкому спектру глобальних загроз», - заявили у ВПС США.

Читайте такожПольща замінить пострадянську техніку американськими винищувачами F-35

Також розгортання американських B-2 в Британії допоможе королівським військово-повітряним силам у Фейрфорді попрактикуватися в ролі бази для американських літаків на передовій.