Застосування дипольних відбивачів для F-35 було предметом спорів / Фото tuthankamon2010 via flickr.com

Американський винищувач F-35 отримає нові дипольні відбивачі ARM-210, що дозволить ще краще уникати виявлення ворожими радарами.

Про це повідомляє TheDrive, передає Naiked Science.

Дипольні відбивачі є одним із засобів радіоелектронного придушення. Це один з видів пасивної помилкової цілі для протидії радіолокаційних систем наведення, виявлення, цілевказівки і керування зброєю.

Відео дня

Читайте такожСША дозволить Туреччині повернутися в програму F-35, якщо та відмовиться від російських С-400

Дипольний відбивач являє собою смужку з фольги, металізованого паперу або металізованого скловолокна. Щоб успішно відбивати сигнал, такі вироби повинні мати довжину близько половини довжини хвилі, що випромінюється радіолокаційною станцією.

Згідно з новими даними, ВПС США сподіваються наступного року нарешті впровадити нову систему протидії до складу комплексу протидії винищувача F-35A.

Військово-повітряні сили США включили інформацію про новий ARM-210 у звіт, в якому міститься інформація про те, які заходи протидії буде використовувати винищувач.

«Дипольні відбивачі ARM-210, запропоновані для використання F-35A, в даний час недоступні і проходять експлуатаційні випробування», - йдеться у звіті. «Очікується, що їх можна буде використовувати у 2020 році».

Як пише The Drive, застосування дипольних відбивачів для F-35 було предметом суперечок, однак тепер військові остаточно визначилися з системою ARM-210.

Фото: The Drive