REUTERS

У компанії Ілона Маска розглядають можливість використання космічного корабля Starship для швидкого перевезення вантажів і людей в інтересах сухопутних сил США.

Своїми планами поділилася президент і головний операційний директор SpaceX Гвінн Шотвелл на конференції Association of the United States Army, передає Naked Science.

Читайте такожІнженер NASA вигадав двигун для космічних подорожей без пального

Відео дня

Як заявила Шотвелл SpaceX розглядає корабель Starship в якості засобу швидкого транспортування солдатів і матеріалів на велику дальність.

Крім того, в SpaceX вважають, що глобальний інтернет Starlink теж може служити інтересам сухопутних сил США.

Як відзначають експерти Popular Mechanics, перспектива дешевого бездротового інтернету для Армії США інтригує, однак відправляти солдатів в космос поки ніхто не збирається.

Нагадаємо, Big Falcon Rocket - найамбітніший проект SpaceX. До нього входить космічний корабель Starship і ракети Super Heavy. Комплекс здатний вивести до 150 тонн вантажу на низьку навколоземну орбіту.

За даними з відкритих джерел, літак здатний злітати з навантаженням понад 78 тонн. При цьому у американського стратегічного військово-транспортного літака Lockheed C-5 Galaxy цей показник становить 118 тонн.

Як повідомляв УНІАН, SpaceX має намір запустити американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію вже в наступному році.