Ілюстрація / REUTERS

SpaceX планує запустити американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію вже в наступному році.

Відповідну заяву зробив адміністратор NASA Джим Брайденстайн, передає Naked Science.

Читайте такожМаск представив космічний корабель для польотів на Марс і Місяць (фото, відео)

Відео дня

«Якщо все піде за планом, то ми зможемо запустити апарат в першому кварталі наступного року. Але пам'ятайте - і це найважливіше - є ще речі, які ми повинні вирішити, щоб забезпечити безпеку наших астронавтів», - сказав Брайденстайн.

Капсула повинна була забезпечити транспортування астронавтів на космічну станцію вперше з моменту закінчення американської програми космічних човнів у 2011 році.

З моменту завершення програми космічних човнів NASA довелося покладатися на Росію, щоб перевозити астронавтів на космічну станцію і назад за ціною 85 мільйонів доларів за місце. Тепер агентство розраховує на те, що SpaceX і Boeing виконають це завдання.

Нагадаємо, перший пілотований політ на космічну станцію повинен був відбутися в минулому році, але SpaceX зазнала серйозну невдачу у квітні, коли її човен Dragon вибухнув під час випробувань, викликавши затримку і відновлення випробувань.

Деякі з технічних проблем, над якими працює SpaceX, включають в себе проблеми з парашутами і руховою установкою. За словами Ілона Маска, вони хочуть провести хоча б 10 успішних випробувань парашутної системи перед запуском Dragon до МКС.

Як повідомляв УНІАН, глава компанії SpaceX, американський бізнесмен та винахідник Ілон Маск пообіцяв, що його ракетний корабель Starship повинен вийти на навколоземну орбіту вже через півроку, а згодом і полетіти на Марс.