Безпілотник повинен знищувати як наземні, так і повітряні цілі / defence-ua.com

В Україні презентували вигляд турецько-українського безпілотного винищувача, який керуватиметься за допомогою супутникових систем та важитиме до 1 т.

Про це повідомляє Defense Express.

Читайте такожУ цьому році укомплектованість ЗСУ навчальними тренажерами зросте до 60%

У безпілотного літака-винищувача ще немає назви. Проте є тактико-технічні вимоги. Безпілотний літак-винищувач максимальною вагою до 3,5 т має підніматися на висоту у понад 12 км і виконувати політ тривалістю до 5 годин.

Безпілотник повинен знищувати як наземні, так і повітряні цілі. Швидкість у понад 900 км на годину мають забезпечити доопрацьовані українські турбореактивні двигуни Al-25TLТ від запорізького підприємства «Івченко-Прогрес».

Ударний безпілотний винищувач є наступним перспективним проектом для підприємства Baykar слідом за оперативно-стратегічним розвідувально-ударним БпЛА Akıncı, який 6 грудня 2019 р. вперше піднявся у небо за допомогою також українських двигунів АІ-450Т від ДП «Івченко-Прогрес».

«Наш черговий крок, який ми здійснимо у найближчому майбутньому, – це створення ударного безпілотного винищувача, який буде мати високі маневрові характеристики та звукову швидкість. Це буде великий проект і ми віримо, що Туреччина спільно із сусідніми та дружніми країнами його реалізує» - зазначив виконавчий директор компанії Baykar Халук Байрактар.

Як повідомляв УНІАН, голова Представництва Організації Північноатлантичного договору (НАТО) в Україні, директор Офісу зв'язку НАТО в Україні Александер Вінніков заявляє, що Україна і країни-члени Альянсу цього року проведуть масштабні навчання з врахуванням гібридних загроз у Чорноморському регіоні.