У США зброю можна буде купити навіть під час епідемії / Ілюстрація REUTERS

Губернатор американського штату Нью-Джерсі Філ Мерфі в понеділок оголосив, що магазини зброї визнані підприємствами критичної важливості, і можуть продовжувати роботу в умовах пандемії.

Читайте такожThe Atlantic: Імунітет країн до COVID-19 визначає лише один фактор

Як повідомляє Politico, Мерфі таким чином змінив свою позицію щодо продавців зброї. Раніше їх магазини були закриті через епідемію.

Відео дня

За його словами, збройовий рітейл і кілька інших видів бізнесу будуть додані в список критично важливих, що дозволить їм залишатися відкритими в умовах карантину.

Зміна пов'язана з тим, що Федеральне міністерство внутрішньої безпеки США включило постачальників зброї в список «критично важливої інфраструктури».

Зазначається, що в останні дні щонайменше три організації із захисту прав на зброю подали судові позови з вимогою відкрити збройові магазини в штаті Нью-Джерсі. Кілька сенаторів-республіканців також закликали губернатора прийняти таке рішення.

Мерфі, який підтримує більш суворі закони про контроль над зброєю, дав зрозуміти, що не хотів робити цього і послався на рішення федерального рівня. 

Наприкінці березня повідомлялося, що громадяни США почали масово озброюватися на тлі глобального спалаху коронавірусу в світі - статистика продажів вогнепальної зброї в деяких штатах змагається з рівнем Чорної п'ятниці.

Читайте також: