Атака на посольство США: експерт пояснив, чи дадуть після такого Україні ATACMS / скріншот

Після чергової атаки РФ "Шахедами" по Києву поповзи чутки про те, що ворог цілився безпосередньо в будівлю посольства США. 

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко припустив, що це може стати поштовхом для того, щоб Україна отримала новий тип зброї.

"Будь-які агресивні такі, досить амбітні якоюсь мірою, дії російських окупантів прискорюють процеси передачі тих чи інших засобів. Удари по нашій енергетичній інфраструктурі торік прискорили процес передачі нам протиповітряних засобів", – сказав він під час стріму з Романом Цимбалюком. 

Водночас він наголосив, що для того, аби не передавати Україні далекобійні ракети ATACMS, у західних партнерів є ряд причин.

"ATACMS – оперативно-тактичного рівня ракети, вони надзвукові. Але знову-таки, це в принципі балістична ракета, з цього потрібно виходити. Чому нам їх не передавали? Тому що росіян є досить-таки широка номенклатура перехоплення балістичних цілей, той же самий комплекс С-400, той же самий комплекс ЗРК БУК-М3. Вони перехоплюють балістичні цілі, і я не виключаю, я навіть переконаний, що основна причина, з якої ми не отримували досі ATACMS. По-перше, був високий ризик перехоплення цих ракет... Ну репутаційні втрати. До цього всі номенклатури озброєнь, які отримували, ми підтверджували високий рівень їхньої високотехнічності, високотехнологічності, надійності. ... Якби нам дали 100 ATACMS, 25 з них було б збито, чверть, це катастрофа, у російської пропаганди шабаш", – упевнений Коваленко.

ATACMS для України - останні новини

Розмови про передачу Україні ракет ATACMS американських ракет з радіусом дії 300 км ведуться протягом довгих місяців. 

Напередодні американський телеканал ABC News повідомляв, що США, швидше за все, відправлять Україні далекобійні ракети ATACMS.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк зазначав, що передача Україні далекобійних ракет, в тому числі ATACMS, вирішить два ключові завдання цього етапу війни – "психологічне" і "практичне".

Вас також можуть зацікавити новини: