БТР-90 виготивили лише кілька одиниць / фото wikipedia.org

Росіяни знову притягли на фронт по-справжньому рідкісний зразок військової техніки, що вкотре свідчить про критичний дефіцит озброєнь в армії агресора. Цього разу йдеться про БТР-90, який ніколи не виробляли серійно. 

За повідомленням одного з російських телеграм-каналів, БТР-90 взяв участь в спробі штурму Авдіївки. На підтвердження було опубліковано фото доволі поганої якості, але символи V, які росіяни використовують нарівні з символом Z, добре помітні на цій бронемашині.

t.me/milinfolive

БТР-90 є справді унікальною машиною, адже побудовано було лише кілька одиниць. Як пише Defense Express, розробка цієї бронемашини стартувала у 1994 році, а державні випробування почалися у 2004 році. Старт серійного виробництва планували на 2011 рік, але через велику вартість Міноборони РФ відмовилося купувати цю модель, віддавши перевагу дешевшому БТР-82А.

Відео дня

Використання БТР-90 на фронті викликає подив не лише через те, що машина існує лише в кількох екземплярах, які радше варто зберегти для музею, але й через те, що під нього просто не існує інфраструктури обслуговування.

Військовий експерт Олександр Коваленко наголошує, що використання БТР-90 на фронті свідчить саме про критичну нестачу бойової техніки у загарбників.

"У Росії лише кілька таких БТР. Повторюся, не кілька десятків, а кілька штук. І ось, з якоїсь причини, у повному розумінні слова унікальний БТР-90 у гущавині подій. Причина, насправді, дуже прозаїчна – російський ВПК не справляється з компенсацією втрат ББМ і на фронт вирушає все. Абсолютно все", – каже експерт.

Війна в Україні – штурм Авдіївки

Як писав УНІАН, протягом останніх днів російський агресор веде запеклий штурм Авдіївки, намагаючись захопити важливий вузол української оборони. Однак, як кажуть аналітики американського "Інститут вивчення війни", російські сили змогли лише зовсім трохи просунутися вперед. Загалом же штурм можна вважати провальним.

Через це російські добові втрати останніми днями були значно вищими, ніж впродовж кількох попередніх місяців. Зокрема агресор втрачає до тисячі солдатів та по кілька десятків танків і ББМ на добу.

Вас також можуть зацікавити новини: