Ці загородження для того, щоб не підійшли наші безпілотники MAGURA V5 / скріншот

Бонові загородження, якими російські окупанти намагаються захистити кримський міст від нових атак морських дронів, суттєво ускладнять завдання українським військовим щодо виведення з ладу цього об'єкта. 

Разом з тим, при правильному підході, навіть бонові загородження можуть бути прорвані, а сам міст або частина його – знищені, про що в ефірі 24 каналу заявив військовий експерт Роман Світан.

"Ці загородження - щоб не підійшов глісер, щоб не підійшли наші безпілотники MAGURA V5, тому що складно безпілотнику прорватися через бонове загородження. Хоча якщо пара йде, то парі можна – перший його підриває, а другий вже проходить через підірване загородження. За ідеєю, можна знайти механізм, як ці бони проходити", - сказав він.

Відео дня

Бонові загородження біля Кримського мосту

Саме за допомогою надводних дронів була проведена друга з початку повномасштабного російського вторгнення атака на Кримський міст 17 липня. Тоді були зруйновані два прольоти автомобільної частини моста, яку вивели з ладу мінімум до кінця року. За повідомленнями ЗМІ, це була спеціальна операція, проведена спільно Службою безпеки України та Військово-Морськими силами. 

Президент України Володимир Зеленський після вибухів зауважив, що Кримський міст є законною метою для України, тому він має бути "нейтралізований".

У російських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Кримський міст додатково огородили спеціальними протидиверсійними боновими загородженнями, щоб уникнути нових спроб України знищити об'єкт. Нібито ці конструкції захищатимуть міст від атак на всій його протяжності.

Цими загородженнями окупанти хочуть захиститися від надводних і підводних дронів, які останнім часом все активніше використовує Україна.

Вас також можуть зацікавити новини: