Танк Abrams надасть нам додаткову вогневу міць / фото US Army

Воєнний експерт Олександр Мусієнко розповів, що важливо не просто навчитися використовувати всі можливості танку Abrams, а і технічно його обслуговувати.

"Виробниками і експлуатантами США заявлено, що це можна зробити за три-чотири місяці. І наші бригади, наші бійці вчилися на полігонах США і Європи експлуатувати ці танки. Тому, як тільки вони з’являться в Україні і їх можна буде технічно застосовувати, відразу за рішенням командування, їх спрямують в ті бригади, які ведуть бойові дії. Тобто, думаю, це буде не дуже довгий проміжок часу", - сказав він в інтерв’ю УНІАН.

Також він відпові на питання, чи дозволять погодні умови використовувати ці танки ефективно.

Відео дня

"Залежатиме від того, якими вони будуть. Якщо восени будуть сильні дощі, використати такий важкий танк на грунтовій місцевості буде доволі складно, або навіть неможливо. Взимку, якщо буде великий мороз, то на деяких ділянках можна використовувати", - сказав експерт.

Мусієнко впевнений, що у будь-якому разі, Аbrams надасть нам додаткову вогневу міць.

"Я не готовий зараз сказати, що це обов’язково призведе до переломного моменту, але, безумовно, це буде доволі серйозне підсилення для наших механізованих бригад, яке свою роль в контрнаступі відіграє точно", - додав він.

Танки Аbrams для України - деталі

Президент США Джо Байден після зустрічі з Володимиром Зеленським заявив, що перші американські танки Abrams прибудуть до України вже наступного тижня. Загалом ЗСУ мають отримати 31 такий танк.

Представник Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки бригадний генерал Патрік Райдер заявляв, що партія американських бойових танків Abrams прибуде в Україну вже найближчим часом. За його словами, в питанні цих танків все йде за графіком.

Вас також можуть зацікавити новини: