Резніков пояснив, хто "зіпсував" Європу / фото УНІАН

Небажання Заходу дати Україні більше необхідної їй зброї для оборони від російської агресії пов'язане з помилковою стратегією "не провокувати Росію". Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю іспанському виданню La Razon.

"Захід давно живе в догмі не провокувати Росію. Це стало практичною реальністю в 2008 році, під час саміту НАТО в Бухаресті", – заявив він. 

Резніков зазначив, що в той час була "цілком реальна можливість" вступу України і Грузії в НАТО, оскільки і США, і "більшість європейців" були не проти цього. 

Відео дня

"Саме канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила проти і переконала інших", – вважає міністр.

За словами Резнікова, Захід продовжував жити в цій парадигмі всі наступні роки, через що і були проігноровані такі події як вторгнення в Грузію, анексія Криму і війна на Донбасі в 2014 році.

Поставки зброї в Україну

Україна буде рада отримати від Заходу будь-які види озброєнь, в тому числі радянські. За словами Резнікова, головні пріоритети сьогодні - захист неба, створення "броньованого кулака", забезпечення боєприпасами. 

Головним табу для Заходу сьогодні є літаки західних типів. Наприклад, Великобританія вважає це питання довгостроковою перспективою. Інші країни теж знаходять причини не давати літаки сучасних типів.

Вас також можуть зацікавити новини: