ЗСУ вразили Російський корвет "Аскольд" / фото t.me/Tsaplienko

Україна 4 листопада прицільно вдарила по тимчасово окупованій Керчі. В результаті атаки серйозно пошкоджено російський корабель проекту 22800 "Каракурт".

Аналітики Defence Express порахували, що кожен з ракетних корветів проекту 22800 "Каракурт" коштує приблизно 1,47 мільярда рублів, або ж орієнтовно 16 мільйонів доларів, а за курсом 2015 року 24 мільйони доларів. Таким чином, знищений в Керчі "Аскольд" коштував приблизно 16 мільйонів доларів.

Вартість корвета-носія "Калібрів" виглядає занадто низькою, адже український Forbes оцінив знищений крейсер "Москва" в 750 мільйонів доларів.

Відео дня

Крім того, експерти відзначили, що один новий ракетний корвет проекту 22800 "Каракурт" за кошторисом Міноборони РФ коштує в 10 разів менше, ніж новий Ту-160м за програмою "відтворення", який оцінюється в 15-16 мільярдів рублів за "борт".

Варто відзначити, що об'єктивно порахувати вартість зброї РФ майже неможливо. Міноборони РФ, як і інші структури, часто "жонглюють" вартістю того чи іншого виду озброєння.

Удар по кораблю "Аскольд" у Керчі - що відомо

4 листопада в тимчасово окупованій Керчі прогриміли вибухи на суднобудівному заводі. В результаті атаки ЗСУ серйозно постраждав корабель проекту "Каракурт" "Аскольд".

Пізніше речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зазначив, що, напевно, цей корабель дуже не скоро стане в стрій, якщо взагалі це коли-небудь станеться.

Вас також можуть зацікавити новини: