Згурець переконаний, що ракети "Циркон" є зброєю терору / фото t.me/zloyodessit

Військовий аналітик Сергій Згурець заявив, що швидкість та точність ракети "Циркон", які раніше були заявлені росіянами, не відповідають дійсності. За його словами, лише частково ракети "Циркон" відповідають розрекламованим РФ характеристикам. 

"Головне питання - швидкість ракети. Оскільки, якщо ми говоримо про гіперзвукову ракету, то вона повинна мати швидкість понад 5 махів. Ракета ж "Циркон" на своїй фінальній траєкторії має швидкість понад 4 махи. Тобто вона не є гіперзвуковою. Такі показники дозволяють збивати цю ракету й та більш швидкі типи ракет комплексами Patriot", - сказав експерт в ефірі "Еспресо".

Згурець переконаний, що ракети "Циркон" є зброєю терору.

Відео дня

"Показник гіперзвукової ракети не є вирішальним для того, щоб вона не була збита. Другий показник ракети "Циркон", який не відповідає дійсності - точність. Фактично ця ракета створювалась для ударів по морських цілях. Такі цілі вразити набагато легше, ніж наземні. Росія, застосовуючи ракети "Циркон" не може забезпечити чітке влучення в ціль. Це зброя терору, так само як і ракети Х-22", - поянив він.

Застосування росіянами ракети "Циркон" 

25 березня Росія вдарила по Києву найновішою ракетою - ЗМ22 "Циркон". Це друге публічно відоме використання цієї ракети після невдалої спроби атакувати нею Київ 7 лютого. Як пише військовий портал Defense Express з посиланням на джерело, "Циркони" було збито над Києвом.

Вас також можуть зацікавити новини: