Німецька компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft провела презентацію бойової машини Genesis, що має гібридну силову установку.

Відео дня

Презентація новинки відбулася під час симпозіуму, який проходив у німецькому Фленсбурзі 22-23 вересня. Компанія FFG розробила машину в ініціативному порядку і хотіла презентувати її на Eurosatory, проте виставку скасували через пандемію коронавірусу.

Характеристики бойової машини Genesis

Бронетранспортер оснащений гібридною дизель-електричною силовою установкою, що має загальну потужність 1368 кВт (1860 кінських сил). Дизель-генератор виробляє електроенергію для акумуляторної батареї, розташованої, як і він сам, в передній частині машини.

Електрична енергія з акумулятора використовується для приводу восьми електродвигунів на мотор-колесах. Обертовий момент - до 15 622 Нм на колесо.

Наскільки можна судити, всі мотор-колеса керовані. Управління повністю цифрове: між рульовим приводом і мотор-колесами відсутній фізичний зв'язок. При поломці електродвигуна або колеса їх можна перевести в режим холостого ходу, щоб машина зберігала боєздатність.

Читайте такожСтало відомо, коли в США можуть представити винищувач шостого покоління

Бронетранспортер має колісну формулу 8х8, проте можливе створення машин із формулою 4х4 і 6х6. Більш легкий варіант можна використовувати для конкурсу, в рамках якого німці хочуть знайти заміну бойовій машині Fennek.

Наявність дизель-електричного приводу дозволяє забезпечити роботу засобів зв'язку і спостереження при вимкненому двигуні, а також робить пересування машини практично безшумним.

Швидкість машини по шосе може досягати 100 кілометрів на годину. Бойова маса - 40 тонн. На борту, крім двох осіб екіпажу, можна розмістити десять десантників. Запас ходу при використанні дизель-електричного режиму на швидкості 60 кілометрів на годину становить 600 кілометрів. На акумуляторі і при швидкості в 40 кілометрів на годину запас ходу дорівнює 150 кілометрам. Дослідний зразок отримав дистанційно керований баштоподібний бойовий модуль з 30-міліметровим знаряддям.

Вас також можуть зацікавити новини зброї