Українські воїни розхвалили шведські бронемашини / скріншот

Українські воїни назвали головні "фішки" шведських БМП CV90. На корпусі цих бойових бронемашин є захист, завдяки якому вона стає менш помітна для ворожих тепловізорів - її менше видно на відсотків 70, а також завдяки йому БМП супротивникам важко помітити неозброєним оком.

У прилади вороги бачать бронемашину, як сіру підбиту одиницю техніки, розповів командир екіпажу CV90 у 21 окремій механізованій бригаді української армії з позивним "Торенто", йдеться у сюжеті "Армія TV - Військове телебачення України" в YouTube. Ще одна "фішка" цієї бронемашини - гумові вставки в гусеницях, завдяки ним вона може тихо близько під'їхати до позицій супротивника й почати вести вогонь.

"…(бронемашина, - Ред.) показала себе дуже з позитивної сторони, по перше, - це найголовніше - броня і гармата. Броня дуже потужна, тому що витримувала прямі "Ланцети" (російські ударні дрони, - Ред.), це те, що з досвіду є. Витримує прямий "Ланцет", FPVшку і в ср*ку "сто двадцятий" прилетів (мабуть, мається на увазі снаряд калібром 120 мм, - Ред.), тобто, в принципі, витримала, і екіпаж, хоч і контужений, але своїми силами… відстрілявся і на відкат…", - поділився заступник командира батальйону 21 ОМБР з позивним "Дрон".

Відео дня

Допомога українцям під час війни - сьогодні це варто знати

У січні минулого року стало відомо, що влада Швеції надасть Збройним сила України близько 50 бойових броньованих машин CV90. 

У червні 2023-го частина таких БМП з’явилася на фронті в Україні. Повідомлялося, що вони добре проявили себе у бойовій роботі. На початку серпня минулого року стало відомо, що таку техніку на Лиманському напрямку використовують воїни з 21 ОМБР.

Вас також можуть зацікавити новини: