Колишній бранець Москви назвав зброю, яка необхідна Україні / фото airforce-technology.com

Україні необхідно зброя великої дальності, щоб посилити контрнаступ України. Росія змінює свою стратегію, щоб ухилитися від ударів HIMARS.

Колишній український морський піхотинець та колишній полонений британський боєць Ейден Аслін розповів Newsweek, що київським силам потрібно більше крилатих ракет великої дальності, щоб була можливість атакувати російські бази постачання і склади. За його словами, російські сили "адаптувалися" до української стратегії використання HIMARS, тому Москва накопичує свої ресурси "ще далі, за межами досяжності HIMARS".

Він вказав, що HIMARS "виконали хорошу роботу" за ті місяці, коли Україна використовувала цю систему, але "зараз ми знаходимося на тому етапі, коли Росія адаптувалася до цієї стратегії". На думку Есліна, Україні потрібно більше засобів дальньої дії, таких як Storm Shadow.

Відео дня

Далекобійні ракети ATACMS та TAURUS для України - останні новини

У Німеччині заявили, що Україна має право на отримання ракет TAURUS. При цьому за повідомленнями ЗМІ, адмністрація Байдена, незважаючи на тиск з боку законодавців і прохання Києва, продовжує відмовляти в поставках ракет ATACMS.

У свою чергу міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна отримає американські балістичні ракети ATACMS і німецько-шведські авіаційні крилаті ракети TAURUS.

Вас також можуть зацікавити новини: