Танк Leopard2A4 з динамічним захистом / скріншот

Вчора в мережі з'явилося фото динамічного захисту "Контакт-1", встановленого на переданий Україні танк Leopard2A4. Військовий експерт Олександр Коваленко у своєму Телеграм-каналі відповів на саркастичні коментарі з цього приводу.

За його словами, на сьогодні у російської окупаційної армії на озброєнні є номенклатура боєприпасів, які якщо не забезпечують повного пробиття броні танка, то на дуже ризикованій межі. А в уразливих зонах Leopard2A4 в разі влучного попадання це пробиття гарантовано.

"Тому поява на Leopard2A4 блоків ДЗ "Контакт-1" на ослаблених зонах, що знижують ефект від кумулятивних боєприпасів, це цілком розумне рішення, для підвищення захисних якостей танка, що має в сучасних умовах низку вразливостей", - наголосив Коваленко.

Відео дня

Але є в цьому і мінус, додав він: це збільшення маси танка приблизно від тонни до 1,5 тонни. Але це не впливає на його мобільність і надійність, це ж не танк Т-62.

Західна Техніка для України

Днями Україна отримала танки Challenger 2 від Великобританії. Їхню кількість не уточнила ні британська сторона, ні міністр оборони нашої країни, який "обкатав" один з таких танків.

Також Україна підтвердила прибуття німецьких БМП Marder

Крім того, в Україну прибуло 18 бойових німецьких танків Leopard 2, повідомило Міністерство оборони Німеччини. 

Вас також можуть зацікавити новини: