Гаубиці М777 Україна отримала від західних партнерів / ілюстративне фото facebook.com/CinCAFU

На Херсонщині українські армійці прицільно нищать ворожу техніку та склади з боєприпасами за допомогою високоточних боєприпасів, які дістають російські війська на 40 км углиб лінії фронту.

Бойову роботу артилеристів із застосуванням високоточних боєприпасів у Херсонській області показали в сюжеті ТСН. Швидкість - це одна з головних переваг чотиритонної гаубиці М777 з цифровою системою управління.

Бійці розповідають, що від отримання команди до пострілу проходить кілька хвилин - одна-дві. А щоб кожен снаряд "трьох сокир" влучав точно в ціль, роботу бійців корегує аеророзвідка. 

Ворожі пункти дислокації, склади з боєприпасами та важка техніку росіян - це цілі, які М777 може знищити з першого та єдиного пострілу.  Боротися з окупантами бійцям допомагають високоточні боєприпаси калібру 155 мм, дальність яких залежить від типу снаряду. 

Довідка. M777 - гаубиця, що буксирується, калібром 155-мм. Використовується сухопутними військами США, Австралії, Канади, Індії, Саудівської Аравії та України. Перше бойове застосування відбулося у війні в Афганістані.

Гаубиця М777 - характеристики

  • Калібр: 155 мм
  • Довжина ствола: 39 калібрів
  • Дальність стрільби ERFB: 30 км
  • Розрахунок: від 5 до 8
  • Максимальний темп стрільби: 7

Вас також можуть зацікавити новини: