Резніков прокоментував втрати техніки в українській армії / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував втрати техніки у війні з російськими окупантами. Він підтвердив, що росіяни дійсно пошкодили танк Leopard, який надали Україні партнери. 

"В нас все на базі, все ремонтується. Поранений Leopard полікується", – розповів міністр в інтервʼю виданню "Настоящее время"

Він також згадав те, як російська пропаганда показує велику кількість знищеної української техніки.

"Тому коли ви дивитеся пропагандистські російські канали, і вони показують багато розбитої української техніки, моя вам порада: звертайтеся до спеціалістів з OSINT, їх зараз дуже багато. Ми сміялися, наприклад, коли один і той самий Leopard, який справді був "травмований" – це війна – був показаний російськими пропагандистськими каналами з різних боків, порахований, помножений і мультиплікований", – додав Резніков. 

Втрати української техніки на війні

Військовий оглядач таблоїда BILD Юліан Рьопке заявив, що на початку червня Україна втратила в боях на Запорізькому напрямку два танки Leopard 2 і 13 БМП Bradley.

Пізніше російські пропагандисти заявляли, що їхні війська знищили 7 танків Leopard. Водночас  Німецький уряд не отримував даних про ці втрати.

Видання CNN із посиланням на аналіз розвідки з відкритих джерел 12 червня писало, що за декілька днів наступу Україна втратила 16 американських БМП M2 Bradley. Незважаючи на це, українські воїни продовжують просуватися вперед та звільняють території.

Вас також можуть зацікавити новини: