Росіяни створили "бойових монстрів" / скріншот

Російський окупанти зі складу морської піхоти створюють "бойових монстрів" - встановлюють радянські реактивні морські бомбомети РБУ-6000 на шасі танків Т-80.

Ворожий 12-зарядний бомбомет є непоганою зброєю, попри те, що він неточний, і тому для завдання високоточних ударів не підходить, пише Forbes. Видання зазначає, що РБУ-6000 цілком можна використовувати для придушення військ супротивника.

"...прикручуючи пускові установки... до вантажівки чи слабозахищеного МТ-ЛБ (багатоцільовий транспортер-тягач, - Ред.), росіяни ризикували піддати нові гібридні ракетні машини українському вогню... Російська морська піхота, схоже, розуміє цю проблему і намагається її вирішити, з'єднавши старі пускові установки зі старими танковими шасі, що значно підвищить їх захист...", - наголошується в матеріалі.

У мережі з'явилося відео, на якому зафіксована робота російських "бойових монстрів" - бомбометів РБУ-6000, які встановлені на шасі Т-80.

Триває війна в Україні - новини, які сьогодні варто прочитати

Наприкінці вересня минулого року військово-політичний оглядач Олександр Коваленко повідомив, що через нестачу броньованих машин, які здатні прикривати піхоту, росіяни створюють моторошних "гомункулів", зокрема, поставили на МТ-ЛБ установки РБУ-6000.

Варто зазначити, що Росія з початку повномасштабного вторгнення в Україну втратила дуже багато техніки. Загальні втрати ворога на 23 січня 2024 року просто колосальні, зокрема, знищені 11 548 бойових броньованих машин і 6 214 танків.

Довідка УНІАН. РБУ-6000 - це реактивний морський бомбомет з 12 стволами, який має стаціонарну установку. Ця зброя була розроблена ще за часів СРСР - у 1961 році. Бомбомет призначений для знищення торпед та підводних човнів.

Вас також можуть зацікавити новини: