РФ модернізує старі Т-62 / Фото:warfor.me

Російський ВПК вже почав модернізацію старих радянських танків Т-62 замість обіцяної відправки на фронт новітніх Т-14 "Армата". Ремонт здійснюється досить бездарно, вважає військовий оглядач Олександр Коваленко.

На танки росіяни встановлюють на верхню лобову деталь пасивний захист у вигляді металополімерних блоків і динамічний захист "Контакт-1".

Однак це "не зовсім" підвищує бронезахист, зазначає Коваленко. Він пояснив, що металополімерні блоки або ДЗ "Контакт-1" підвищує виживаність проти зброї, теж розробленої у 1960-ті. "Тобто, калібру гармат до 115-мм, а так само засобів ураження піхоти, РПГ-7", - уточнив експерт.

Відео дня

"Якщо ж говорити про сучасні засоби ураження, наприклад 125-мм бронебійних підкаліберні і кумулятивні снаряди, а так само ПТРК, наприклад "Стугна-П", не кажучи вже про Javelin, то вони пробивають цей листковий пиріг на ура", - написав Коваленко.

За його словами, встановлення металополімерних блоків значно підвищувало вплив на ходову частину Т-62: "Збільшений тиск на опорні катки призводило до деформації шин і підвищеного зносу штатних вузлів".

"Хвостовики балансирів виходять з ладу в режимі нон-стоп через високе навантаження підвісок. Знижується енергоємність гідравлічних амортизаторів, прискорюється руйнування болтових кріплень ведучих коліс через збільшення тягових зусиль", - пояснив Коваленко.

Крім того, танк отримує важкий обвіс броні, яка, додав Коваленко, в сучасному бою врятує його хіба що від РПГ-7, при цьому значно знижує мобільність і надійність танка.

Т-62 на війні в Україні - що відомо

Через великі втрати в техніці Росія змушена знімати зі зберігання старі танки Т-62 1960-х років.

Наприклад, на ці Т-62 пересідає 1-а гвардійська танкова армія, яка на військових парадах хвалилася новітніми танками "Армата". Крім того, в Україні вже ідентифікували БТР-50 1954-го року випуску.

У цей час українську армію підсилюють важкою технікою західних зразків.

На думку військового експерта Олега Жданова, якщо порівнювати Т-64 і німецький Leopard, очевидна перемога буде за Leopard.

Вас також можуть зацікавити новини: