У ЗСУ з'явдяться роти ударних дронів / фото t.me/ministry_of_defense_ua

В Україні почали формувати перші в світі ударні роти БПЛА, які діятимуть у складі ЗСУ. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Рішення про створення нових підрозділів затвердив Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний. Також створено координаційний штаб, який займеться реалізацією необхідних для цього реформ і масштабуванням виробництва безпілотників для потреб оборони.

"Вже відібрано найпрофесійніших військовослужбовців, які очолять ударні роти. Кожна з них отримає дрони та боєприпаси, Starlink та інше необхідне обладнання, щоб долати ворога у гарячих точках", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Війна в Україні - останні новини

Олексій Арестович спростував російський фейк про успішний початок великого наступу. В даний час ворог намагається поліпшити тактичне положення на окремих ділянках, каже експерт.

У Генштабі прокоментували появу установок ППО на дахах будинків у Москві. Військові припускають, що так Кремль морально готує росіян до нової хвилі мобілізації.

Група українських військовослужбовців прибула до Німеччини для навчання роботі з німецькими БМП "Мардер" та американськими "Бредлі".

Вас також можуть зацікавити новини: