На даху Міноборони РФ у Москві поставили ЗРК "Панцир-С1" / фото з соцмереж

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат оцінив встановлення зенітних ракетних комплексів на дахах будівель у містах Російській Федерації. Він зазначив, що розміщення ЗРК "Панцир" на дахах "виглядає доволі кумендно".

"Але сам "Панцир" - це зенітно-гарматний комплекс. Він має і ракети і зенітні гармати, і їх призначення - на невеликій відстані збивати БПЛА, і зокрема ударні... От власне вони бояться, що щось їм там прилетить, якась бавовна їм прилетить, невідомо звідки", - сказав Ігнат під час онлайн-брифінгу.

Він додав, що у світі є практика встановлення таких систем, але "не така варварська, як це у Росії робиться". Бо подібні системи встановлюють на спеціальні модульні установки, які працюють в автоматичному режимі.

Відео дня

"Росія пішла, як-то кажуть, "топорним методом", і поставила на дах прямо усю установку, з гусеницями. Другий момент - ефективність її з таких висот теж сумнівна. Тому що якщо щось може летіти - воно може просто нижче летіти, ніж стоїть сам "Панцир". Тому найбільший ефект, зрозуміло, це дає на населення, яке можливо готують до якоїсь подальшої мобілізації", - наголосив Ігнат.

"Панцир-С1" на російських об'єктах - що відомо

У соцсережах росіяни повідомили, що на адміністративну будівлю в Тетеринському провулку і на будівлю Міноборони на Фрунзенській набережній в Москві встановили зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С1". Таким чином ППО перекриває центральну зону Москви.

За словами спікер Повітряних сил Юрія Гната, що росіяни "чогось очікують".

У свою чергу аналітики Інституту вивчення війни вважають, що розміщення установок ППО в житлових районах міст РФ - частина інформаційної війни. 

Вас також можуть зацікавити новини: