Військові провели навчання з реагування на кризові ситуації в акваторії Чорного моря / фото ВМС ЗС України

Корабельно-катерні тактичні групи Військово-морських сил Збройних сил України у взаємодії з підрозділами морської піхоти, морської авіації, сил і засобів Повітряних сил та Державної прикордонної служби провели навчання з реагування на кризові ситуації в акваторії Чорного моря.

Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю командування Військово-морських сил ЗСУ.

Читайте такожУкраїна проведе військові навчання у відповідь на російські "Кавказ-2020"

Відео дня

Зазначається, що метою тренувань була перевірка сил та засобів, що залучаються до виконання завдань посилення охорони та оборони важливих морських об’єктів, а також налагодження взаємодії під час спільного виконання завдань.

«Під час тренування підрозділи підвищували спроможності з питань організації взаємодії з реагування на кризові ситуації із застосуванням міжвидових та міжвідомчих угрупувань з відпрацюванням активних дій, враховуючи особливість та специфіку кожної тактичної групи», - зазначив командувач Військово-морських сил, контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

За його словами, результатом таких тренувань є відпрацювання єдиного підходу до виконання завдань у складі міжвідомчих груп в рамках впровадження стандартів НАТО.

За легендою тренувань, було виявлено рух неозначених надводних об’єктів в українських територіальних водах. Для запобігання незаконному захопленню елементів економічної інфраструктури України в Чорному морі перед військовими було поставлено завдання з розвідки, висування сил і засобів, десантування, посилення охорони та відбиття нападу умовного противника з виконанням практичних бойових стрільб.

У ВМС відзначили, що тренування відбулось раптово, без попереджень, що дало можливість фактично оцінити підготовку особового складу до будь-яких ситуацій, пов’язаних з забезпеченням оборони та територіальної цілісності України.